Slovenija je vrlo blizu zahtjeva za financijsku pomoć

Bez autora
Sep 17 2012

Slovenski ekonomist Mojmir Mrak izjavio je da je Slovenija vrlo blizu toga da će morati podnijeti zahtjev za financijsku pomoć. Situacija u državi je ozbiljna te će se u sljedećih nekoliko dana vidjeti hoće li Slovenija odmah morati zatražiti pomoć ili će biti u mogućnosti to odgoditi za kasnije. Do kraja godine neće doći do manjka sredstava za plaće u javnom sektoru. Također, vrlo korisno će biti ako najavljene reforme budu usvojene. Ako se odgode razgovori sa stranim ulagačima, barem će se moći nešto učiniti. Ako do tih pregovora dođe bez ičega, to će biti vrlo loše. Bilo je izuzetno nerazumno što se prošle godine nisu provele reforme.

Slovenija je vrlo blizu zahtjeva za financijsku pomoćSlovenski ekonomist Mojmir Mrak izjavio je da je Slovenija vrlo blizu toga da će morati podnijeti zahtjev za financijsku pomoć.

Situacija u državi je ozbiljna te će se u sljedećih nekoliko dana vidjeti hoće li Slovenija odmah morati zatražiti pomoć ili će biti u mogućnosti to odgoditi za kasnije.

Mrak vjeruje da do kraja godine neće doći do manjka sredstava za plaće u javnom sektoru. Također je rekao da će biti vrlo korisno, ako najavljene reforme budu usvojene.

„Ako odgodimo razgovore sa stranim ulagačima, barem ćemo moći nešto učiniti. Ako do tih pregovora dođemo bez ičega, to će biti vrlo loše", pojasnio je.

Zaključio je da je bilo izuzetno nerazumno što se prošle godine nisu provele reforme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik